DOKAZANI UČINCI IZBJELJIVANJA

 

Instrumentalnim kliničkim ispitivanjima na dobrovoljcima pod liječničkim nadzorom nakon samo 30 dana potvrđena je djelotvornost zubne paste BlanX u smanjivanju mrlja na zubima i povećanju stupnja bjeline u usporedbi s kontrolnom skupinom.

 

Niski stupanj abrazivnosti

Dobra zubna pasta za izbjeljivanje može postati uobičajeni higijenski alat za dugotrajnu upotrebu koji jamči visoku stopu tolerancije, a koja je biokompatibilna i za zube i za sluznicu desni.

Zubna pasta BlanX formulirana je kalibriranom mješavinom visokokvalitetnog silicijevog dioksida uz posebni granulomer koji istovremeno omogućava temeljito čišćenje i optimalnu zaštitu zubne cakline jer ima niski RDA.

DOKAZANI UČINCI IZBJELJIVANJA
 
 

Zaštita desni

In vitro test na stanicama ljudskih desni pomogao je usporediti odsutnost nadraženosti u upotrebi zubne paste BlanX i optimalne biokompatibilnosti stanica gingive. Optimalna tolerancija potvrđena je kliničkim testovima izvedenima na dvjema skupinama dobrovoljaca tijekom sedam dana: oralna higijena BlanX Classic zubnom pastom i BlanX vodicom za ispiranje usta dovela je do smanjenja indeksa upale gingive (GI) za 79 % do završetka tretmana u odnosu na 26,19 % za ispitanike koji su upotrebljavali placebo (pranje zubi placebom i ispiranje vodom).

BlanX zubna pasta štiti zube na nekoliko načina:

 
  1. zahvaljujući bakteriostatskom učinku i efektu borbe protiv plaka
  2. zahvaljujući nježnom i dubokom, ali ipak neabrazivnom čišćenju
  3. zahvaljujući visokoj bioraspoloživosti i zaštitnom djelovanju na sluznicu desni.
 

Jednostavna upotreba

Testovima provedenima na dobrovoljcima dokazano je kako izvanredna BlanX formula čini iskustvo jednostavnim i ugodnim za potrošača, a rezultat je dugotrajni svjež dah, glatka i sjajna vanjska površina zubi te zdrave i ojačane desni. Smanjenje bakterijskog plaka između pojedinih pranja toliko je intenzivno da sprečava stvaranje neugodnih mirisa i lijepljenje bakterija, a sprečava i stvaranje novog plaka.

 

Antibakterijsko djelovanje

Rezultati in vitro testova pokazali su smanjenje ukupnog bakterijskog opterećenja nakon oralne higijene BlanX Classic zubnom pastom i BlanX vodicom za ispiranje usta u odnosu na tretman placebom (pranje zuba placebom i ispiranje vodom) u dvjema skupinama dobrovoljaca tijekom dva dana.

 

OSVIJETLI ZA BJELINU

Uvjeti:

BlanX White Shock zubna pasta djeluje zahvaljujući anorganskim fotokatalitičkim oksidima koji se stvaraju na zubima tijekom normalnog čišćenja zuba. ActiluX® (anorganski fotokatalitički oksidi) ostaju aktivni cijeli dan i stvaraju nevidljivu zaštitnu barijeru koja sprečava stvaranje novih mrlja, a istovremeno pomaže u uklanjanju postojećih.

Što više svjetlosti formula dobije tijekom dana, izbjeljivanje je intenzivnije.

 
 
 

NAČIN IZVOĐENJA ISPITIVANJA:

U ispitivanju je sudjelovalo 60 ispitanika u dobi od 20 do 50 godina, podijeljenih u tri skupine

 

Vrednovanje učinkovitosti zubne paste pod stomatološkom lampom (jedna dvadesetominutna sesija)

 

Vrednovanje učinkovitosti zubne paste pod Sunčevom svjetlošću (mjesečni ciklus)

 

Vrednovanje učinkovitosti zubne paste pod svjetlošću LED BlanX svjetleće diode (jedna sesija)

 

 

REZULTATI:
Tretman sa BlanX LED svjetlom je najdjelotvorniji; moguće je poboljšati bjelinu zuba za tri do četiri nijanse od početne boje. Djelotvornost je  trenutna nakon tretmana od samo 20 minuta. Mjesečni tretman tijekom kojeg se zubna pasta aktivira prirodnom svjetlošću imao je pozitivan rezultat. Bjelina je vidljiva, ali je postupna. Tretman pod stomatološkom lampom nije bio toliko uspješan kao test BlanX LED svjetlećom diodom jer stomatološka lampa nema djelotvornu svjetlosnu valnu duljinu.